به گزارش قدس آنلاین، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره حملات نیروهای مسلح یمنی در دریای سرخ به کشتی های اسرائیلی برای توقف بمباران نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل گفت: ما شاهد تاثیر ادامه حملات حوثی ها (انصارالله) در دریای سرخ هستیم.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: آزادی ناوبری دریایی پایه قوانین بین المللی است و باید به آن احترام گذاشته شود. مسیر دریای سرخ برای اقتصاد جهانی و تجارت بین المللی حیاتی است.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده است: دو کشتی کانتینربر در حال حرکت به سوی سرزمین های اشغالی فلسطین را با دو موشک دریایی مناسب هدف قرار دادیم.
به گزارش روز جمعه ایرنا از شبکه المسیره، سرتیپ «یحیی سریع» افزود: نیروهای مسلح یمن دو کشتی (MSC Alanya وMSC PALATIUM III) را پس از خودداری آن ها از پاسخ به درخواست های نیروی دریایی یمن و شلیک های هشدار، هدف قرار دادند. به همه کشتی هایی که به بنادر جهان غیر از بنادر رژیم صهیونیستی رفت و آمد می کنند، اطمینان می دهیم که به آن ها آسیبی نخواهد رسید، آنها باید دستگاه های ناوبری و شناسایی خود را روشن نگه دارند.
سریع گفت: در هدف قراردادن هر کشتی که مفاد بیانیه های پیشین ما را نادیده بگیرد، تردید نخواهیم کرد. تا زمانی که خواسته ها و نیازهای دارویی و غذایی ساکنان غزه تامین نشود، به جلوگیری از حرکت همه کشتی هایی که به سوی بنادر سرزمین های اشغالی فلسطین می روند، ادامه می دهیم. این عملیات در راستای یاری ملت مظلوم فلسطین و در اجرای فرامین رهبر انقلاب یمن و خواست ملت های آزاده جهان و ملت یمن و امت اسلامی انجام می شود.
سخنگوی شرکت کشتیرانی بینالمللی مرسک دانمارک در بیانیهای اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی مسیر دریای سرخ را از مسیرهای مورد استفاده خطوط کشتیرانی خود حذف کرده است.
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدا از ابتدای تجاوزات تاکنون به ۱۸ هزار و ۴۱۲ نفر افزایش یافته و شمار مجروحان نیز از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرده است. یر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شده اند.
نظر شما